top of page

Omgeving en activiteiten

Quinta da Vida ligt op een klein half uur rijden van het vliegveld Faro vlakbij het plaatsje Moncarapacho. De quinta heeft een gunstige ligging wat betreft uitvalswegen. Je zit binnen twee minuten op de snelweg richting Faro/Albufeira of de andere kant op naar Tavira en Spanje. Ook ben je in tien minuten in Olhão waar zich grotere winkels en supermarkten bevinden.

 

De directe omgeving van de boerderij is een oud agrarisch landbouw gebied met prachtige oude olijfbomen. Er zijn verschillende boerderijtjes en huizen aan ‘het pad’. Dit zorgt voor een gezellige sfeer in de buurt en toch kun je genieten van de rust en privacy.

De Quinta kijkt uit over de heuvels van de Algarve waar je goed kunt mountainbiken, wandelen, motorrijden etc. Binnen vijf minuten van de Quinta rijd je zo de hogere heuvels in met een erg mooi uitzicht!

Als je meer richting het zuiden rijdt kom je bij het dichtbij gelegen dorpje Moncarapacho. Hier vind je een grote supermarkt, postkantoor, apotheek, pinautomaat en benzinepomp. Ook is er hier een aantal restaurants waar je heerlijk kan eten.

 

Vanaf Quinta da Vida is het ongeveer 10 minuten rijden naar het dichtstbijzijnde strand in Fuseta. Hier vind je een leuke strandtent en verschillende barretjes. Ook kun je vanuit daar met een ‘watertaxi’ naar een van de waddeneilanden.

 

De Algarve staat bekend om haar vele golfbanen. Het klimaat in Portugal zorgt ervoor dat je het gehele jaar kunt golfen op de mooiste banen. In de nabije omgeving op ongeveer een half uur rijden liggen zeven golfbanen voor ieder niveau. Geïnteresseerd in golf? Gust is golfprofessional en geeft golfles in de Algarve. Voor meer informatie over het golfen zie het kopje ‘Golf’.

Voor een overzicht van de activiteiten op dit moment in de Algarve kijk op: Vakantie oost Algarve facebook pagina

 of volg het via Instagram.

 

Geen facebook of Instagram? Geen zorgen, je kunt ook alle tips en informatie vinden op www.vakantieoostalgarve.nl

Of kijk eens op www.reischeck.nl

bottom of page